Hallahaka on painottunut laadukkaaseen kasvatukseen ja ympärivuoden pidettävään kilpailu- ja valmennustoimintaan.

Hallahaka on suuri ja viihtyisä talli. Tallissa on 20 karsinapaikkaa ja kaksi hoito- ja pesupaikkaa. Varsomiskarsinoita on kaksi ja ne ovat ns. suljetussa tilassa, josta löytyy myös tutkimustila. Samassa paikassa on myös astutustila. Karsinat ovat kotoisia, ja niistä löytyy vesiautomaatti, irrotettava ruokakuppi ja suolakivi telineen kera. Tallin käytävä on leveä, joten jokaisessa karsinassa on suurehko kurkistus-aukko, jonka saa myös kiinni tarvittaessa. Tallista löytyy myös iso varustehuone kaikkien hevosien varusteille sekä kuivatushuone, josta löytyy myös pesukone. Tallitarvikkeille on omat paikkansa, samoin kuin rehuille. Tallista löytyy myös tallin pitäjien, nemon ja Emman, toimisto.

Meillä täällä Hallahaassa panostetaan aktiiviseen valmentautumiseen ja hevosten liikutukseen säällä kuin säällä. Siksi meiltä löytyy salaojitettu ja aidattu kenttä (60 x 60m) sekä tilava maneesi (60 x 70m). Maneesi on lämmitetty ja katon alle on laitettu muovilevyt estämään tiivistyneen veden tippumista suoraan ratsukoiden niskaan. Maneesissa on iso katsomo, kahvio ja tuomaritorni ylhäällä päädyssä. Maneesi on hyvin valoisa sekä ilmastoitu kesää varten, näin maneesissa on hyvä ratsastaa vuodenajasta ja muista oloista riippumatta.

Kentän ja maneesin keskivaiheilta löytyy varasto, jossa säilytetään koulu- ja estetarvikkeita. Muutamat puomit ja tolpat toki löytyvät jokaisen kentän ja maneesin nurkasta, mutta kilpailukalusteita ja loppuja säilytetään varastossa. Meiltä löytyy myöskin pyöröaitaus, jota voi käyttää muun muassa hevosen kouluttamiseen, juoksuttamiseen ja tarvittaessa myös tarhaukseenkin.

Tarhoja Hallahaalla on yhteensä 17 kappaletta: 7 tarhaa tammoille ja ruunille, sekä 10 tarhaa oreille. Isommat tarhat (3 kpl) ovat suunniteltu 4-5 hevoselle ja pienemmät (4 kpl) 1-3 hevoselle. Oritarhat ovat hieman korkeampia, ja tarhojen rakennusmateriaalina on valkoiseksi maalattu putki ja tarhoissa on hyvä hiekkapohja sekä puita. Tarhoihin saa lisäksi helposti kiertämään sähkölangat tarvittaessa.

Laitumia Hallahaalla on yhteensä 7 kappaletta: yksi iso ja yksi pieni tamma- ja ruunalaidun, kaksi pientä orilaidunta ja iso varsalaidun. Loppuja kahta laidunta vuokraamme joka kesä. Laitumien, sekä laiduntavien hevosten kunto, tarkistetaan säännöllisesti.

Hallahaan maastot ovat monipuoliset ja läheisestä metsästä löytyy myös maastoesterata, sekä järvi joka on omiaan hevosten uittamiseen. Pienen matkan päästä talliltamme metsäreittiä pitkin löytyy myös laitumemme.